Theorie examen auto

Voordat je praktijkexamen aflegt zal je eerst theorie examen auto bij het CBR af moeten leggen. Deze belangrijke stap is mogelijk vanaf 16 jaar.

Verkeerstheorie kan best lastig zijn, er zijn veel regels waar je kennis van moet hebben en moet weten toe te passen. Rubens Rijschool adviseert iTheorie aan om je voor te bereiden op het theorie examen.

iTheorie is een zeer complete digitale theoriecursus die jou klaar stoomt voor het theorie examen van het CBR. Eenvoudig thuis te volgen in je eigen tempo.

iTheorie

Bij iTheorie zijn ze volledig op de hoogte van de specifieke theoriestof die je kunt verwachten in het CBR theorie-examen.

Om deze kennis toegankelijk te maken, hebben zij de theoriestof opgedeeld in hapklare stukjes.

De lessen zijn ontworpen om de inhoud helder aan je uit te leggen, ondersteund door duidelijke illustraties, schema’s en afbeeldingen.

Na het bestuderen van een bepaald onderdeel volgt een reeks toets vragen. Hiermee kun je zelf testen of je de geleerde stof daadwerkelijk begrijpt.

Theorie examen auto leren

CBR

Het theorie-examen leg je af bij het CBR. Hiervoor heb je 30 minuten de tijd. Het theorie-examen is opgedeeld in drie cruciale onderdelen:

Hier wordt jouw vermogen getest om gevaren te identificeren en te weten wat je moet doen in verschillende situaties. Dit onderdeel bevat 25 vragen, waarvan je er minstens 13 correct moet beantwoorden.

Dit onderdeel vraagt om het aantonen van je kennis van feiten en regels, waarbij je deze kunt herkennen en benoemen. Het bestaat uit 12 vragen, waarvan je er ten minste 10 correct moet beantwoorden.

Dit deel daagt je uit om te laten zien dat je in staat bent regels toe te passen en de juiste beslissingen te nemen. Het bevat 28 vragen, waarvan je er minstens 25 correct moet beantwoorden

Bereid je grondig voor op het theorie-examen want het is een essentieel fundament voor een veilige en verantwoorde start van jouw rijavontuur.

Succesvolle afronding van dit examen betekent dus het verkrijgen van de benodigde kennis en het vergroten van je inzicht en vaardigheden op de weg.