Rijschool Machtigen

Zodra je rijlessen gaat nemen bij Rubens Rijschool zal ik jou vragen om de rijschool te machtigen. Maar wat betekend dat nou precies vraag je, je misschien af.

Met de machtiging geeft je Rubens Rijschool officieel toestemming om het praktijkexamen en (indien overeengekomen) de tussentijdse toets bij het CBR te reserveren. Op basis van de geplande datum voor deze toetsen bij het CBR maak ik een planning van de rijlessen.

Het machtigen van de rijschool verloopt via het CBR en vind je terug onder het kopje “Opleider machtigen”. Om Rubens Rijschool te kunnen machtigen heb je het juiste CBR-opleidernummer nodig. 

Kennismakingsles voordat je gaat beginnen met de faalangst rijlessen.

Het is handig om een eigen DigiD te hebben. Om Rubens Rijschool digitaal te machtigen log je in bij het CBR met je DigiD.

Rijschoolnummer

Nadat jij je hebt ingeschreven ontvang je van mij alle benodigde informatie en ook het opleidingsnummer van Rubens Rijschool. Via rijschoolzoeker is het ook mogelijk om ons rijschoolnummer op te zoeken.

Zoek je op naam vul dan “Ruben’s Rijschool” in, in het zoekveld en selecteer hierna de juiste rijschool. Hier vind je naast het rijschoolnummer onze adresgegevens en ons slagingspercentage.

Let op het rijschoolnummer is opgebouwd uit 4 cijfers gevolgd door 1 letter en nog 1 cijfer (Bijvoorbeeld: 1234A1).

DigiD

Om in te loggen bij het CBR heb je DigiD nodig. Indien je nog geen DigiD hebt vraag deze dan hier aan.

Voor het aanvragen van je DigiD heb je, je Burgerservicenummer (BSN) nodig.

Je BSN vind je terug op je paspoort of ID, houdt deze dan ook bij de hand.

Rubens Rijschool machtigen via mijnCBR.nl

Via MijnCBR.nl kan je Rubens Rijschool machtigen. Selecteer “Opleider machtigen” en doorloop vervolgens de stappen.

Selecteer de examens waarvoor je Rubens Rijschool wilt machtigen, praktijkexamen en tussentijdse toets of alleen het praktijk examen. Dit is afhankelijk van hoe je rijlessen hebt afgenomen. Ben je niet zeker vraag het bij mij!

Controleer goed dat de naam van de rijschool die in het scherm verschijnt de juiste is. Vul in dit scherm je email adres waar je goed op te bereiken bent. Je ontvangt namelijk een bevestigings email van jouw machtiging van het CBR.

Laat mij het zo spoedig mogelijk weten dat je Rubens Rijschool gemachtigd hebt bij het CBR. Het is dan voor mij mogelijk de tussentijdse toets en het praktijkexamen voor je reserveren bij het CBR.

Geen DigiD?

Heb je geen DigiD, geen paniek. Via CBR.nl kan je Rubens Rijschool machtigen door het formulier machtigen opleider in te vullen. De machtiging voor het praktijk examen blijft geldig tot je geslaagd bent. De machtiging voor de tussentijdse toets is slecht 1 keer geldig.