Faalangst Rijlessen

Het rijexamen op zichzelf is voor velen al een heel spannend moment, maar voor degenen die kampen met faalangst wordt de spanning nog intenser. Faalangst kan dan ook het leerproces aanzienlijk beïnvloeden. Rijinstructeur Ruben is een gecertificeerde faalangst instructeur. Dit betekent dat jij ook met behulp van faalangst rijlessen je rijbewijs kunt halen.

Een faalangst rijinstructeur is speciaal getraind om jou extra ondersteuning te bieden tijdens de rijlessen en je optimaal voor te bereiden op het rijexamen. Met de doelgerichte begeleiding van Ruben ben jij straks klaar om zelfs met faalangst succesvol je rijexamen af te leggen!

Speciaal praktijkexamen

Heb jij last van faalangst dan is het fijn te weten dat het CBR een speciaal praktijkexamen aanbiedt, het faalangstexamen.

Bij het faalangst examen krijg je een speciaal opgeleide examinator die getraind is om mensen met faalangst te begeleiden tijdens hun examen.

Het faalangstexamen duurt 80 minuten. Hiervan wordt 35 minuten besteed aan de examenrit.

De overige tijd is gereserveerd voor een moment van rust, een zogenaamde time-out, met als doel een kalme en ontspannen sfeer te creëren.

Kennismakingsles voordat je gaat beginnen met de faalangst rijlessen.

Van jou als faalangstexamen kandidaat worden dezelfde vaardigheden verwacht als van degenen die het reguliere rijexamen afleggen.

In het kort de belangrijkste verschillen ten opzichte van het standaard praktijkexamen:

  • Examenduur is 80 minuten
  • Speciaal opgeleide examinator
  • Mogelijk tot het aanvragen van een time-out tijdens het examen

Aanvragen faalangstexamen

Net als bij het aanvragen van het gewone praktijkexamen is het belangrijk dat je Rubens Rijschool machtigt via Mijn CBR. Vervolgens reserveer ik jouw faalangstexamen bij het CBR.