Autorijles Rijbewijs B

Rubens Rijschool biedt je rijlessen categorie B aan. Met een rijbewijs categorie B mag je een auto besturen van maximaal 3500kg. Vanaf 18 jaar mag je zelfstandig de weg op.

Ik bied verschillende autorijles pakketten aan. Het is verstandig om een kennismakingsles te boeken hierdoor is het voor mij mogelijk om tot een goed advies te komen.

De pakketten sluiten aan op het advies dat ik je geef na het afleggen van de kennismakingsles. Ik adviseer maar jij kiest uiteindelijk zelf het pakket.

Theorie

Voordat je je praktijkexamen af kan leggen, zal je wel eerst met succes het theorie-examen bij het CBR moeten afleggen. Deze belangrijke stap is mogelijk vanaf 16 jaar. 

Bij Rubens Rijschool is het mogelijk om al vanaf 16,5 jaar te beginnen met rijlessen. Vanaf 17 jaar mag je dan je praktijkexamen afleggen. Dit zijn de 2toDrive rijlessen.

Afhankelijk van het gekozen autorijles pakket heb je in totaal 39, 45 of 52,5 lesuren. Ieder lespakket bevat een tussentijdse toets en het praktijkexamen (inclusief 1 uur voorrijden) bij het CBR.

Kennismakingsles voordat je gaat beginnen met de faalangst rijlessen.

Tussentijdse toets

De tussentijdse toets is een soort generale repetitie voor je daadwerkelijke rijexamen. Deze toets neemt evenveel tijd in beslag als een regulier rijexamen en omvat dezelfde handelingen.

Het biedt jou de gelegenheid om alvast te wennen aan de situatie die je tijdens het examen zult ervaren.

Na afloop van de toets geeft de CBR-examinator je feedback. Wanneer je de bijzondere verrichtingen tijdens de tussentijdse toets op een goede, vlotte en veilige manier uitvoert, is het mogelijk om vrijstelling te verdienen voor bepaalde onderdelen van je uiteindelijke rijexamen.

Hierdoor is de tussentijdse toets niet alleen een waardevolle oefening, maar ook een kans om extra zelfvertrouwen op te bouwen voor het grote moment. In de praktijk is namelijk gebleken dat de slagingskans door een tussentijdse toets groter wordt.

De tussentijdse toets wordt door ons bij het CBR aangevraagd. Let op! Voor de tussentijdse toets moet je minimaal 16,5 jaar zijn én geslaagd zijn voor je theorie-examen.

Praktijkexamen

Voor het afleggen van je praktijkexamen is het belangrijk dat je Rubens Rijschool machtigt. Dit doe je via MijnCBR.nl. Wij reserveren bij het CBR het praktijkexamen.

Het totale examen duurt ongeveer 45 minuten. Een deel van de route leg je zelfstandig af, navigerend naar een vooraf bepaalde bestemming met behulp van een navigatiesysteem.

Gedurende het grootste gedeelte van de rit volg je de aanwijzingen van de examinator. Hij let daarbij op of je op een veilige en zelfstandige wijze rijdt.

Rubens Rijschool stoomt jou klaar voor deze belangrijke dag door een op maat gemaakte aanpak!