2toDrive Vanaf 16,5 Starten met rijlessen

Je bent 16,5 en wilt graag je auto rijbewijs halen. Bij Rubens Rijschool is het mogelijk om je rijlessen op deze leeftijd te starten. Deze lessen worden 2toDrive genoemd. Hiermee kan je vervroegt je rijbewijs halen en met een vertrouwde begeleider naast je ervaring in de praktijk opdoen.

Bij het CBR is het tegenwoordig mogelijk om op je 16e theorie-examen categorie B rijbewijs te doen. Ben je 16,5 dan kan je meteen starten met autorijlessen. Vanaf je 17e verjaardag kan je het praktijkexamen rijbewijs B afleggen bij het CBR.

Zodra je op je 17e slaagt voor je praktijkexamen mag je, met een begeleider naast je, op de openbare weg deelnemen aan het verkeer.

Voorwaarden 2totDrive

Het rijbewijs categorie B is hetzelfde rijbewijs als het rijbewijs dat je haalt vanaf je 18e verjaardag. Het verschil zit erin dat je tot aan je 18e verjaardag een begeleider naast je in de auto hebt. Deze begeleider dient wel zelf in het bezit te zijn van een geldig Nederlands rijbewijs.

Je hebt een begeleiderspas nodig, deze kan je aanvragen bij het RDW. Je kunt tot wel 5 begeleiders op je begeleiderspas vermelden.

Uit onderzoek is gebleken dat begeleid rijden de verkeersveiligheid vergroot, ook leidt het tot minder ongevallen en overtredingen onder jongeren.

2toDrive rijlessen » Rubens Rijschool Hoofddorp

Hier lees je alle voorwaarden van 2toDrive.